Sötét

Furcsa TÖRVÉNYEK, amiket MEGSZEGSZ a neten! | Szecso Video feat. Emma 

Feliratkozás
Megtekintés 30 E
93% 713 49

Összeszedtünk olyan meglepő törvényeket melyeket rendszeresen megszegnek az emberek a közösségi médiába való posztoláskor.

Nézd meg Emma videóját is! ;)

Ha tetszett a videó, like, ha nagyon, iratkozz fel, lájkolj Facebookon! :)
__
Facebook: Szecso Video
Instagram: andris.szecsenyi
Snapchat: szecso
szecsovideo@gmail.com

Közzététel:

 

2019.okt.31.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 48   
Attila Halmos
Attila Halmos Hónapja
Hát, én nem igazán értettem miről is van szó, de ahogy a pasi lyukas térdű nadrágját néztem, értem, miért lehet a csajnál az ölében a párna! Mondjuk, punit inkább néztem volna! :-)
klikker TV
klikker TV 5 hónapja
Olyan dolog van a mai robot világban ami nem illegális amúgy?🤔
Lóri_ Gameplay
Lóri_ Gameplay 6 hónapja
Szecso azt mond meg nekem ha vagy a Makiben és ki mész a szabadtéri asztalokhoz ahol kint eszel iszol akkor már adják a csekket mert közterületen vagy, vagy ha mész a gyerekeddel és szomjas babakocsiba itatod akkor megbüntetnek vagy Mi XDD.
Dél-Amerikai Utazásszervezés
ez de vegtelenul buta pcsa
Dél-Amerikai Utazásszervezés
@BDSRSTNT :D
BDSRSTNT
BDSRSTNT 5 hónapja
De legalább szép 😄
Tamás Vollweiter
Tamás Vollweiter 10 hónapja
Linkeld kérlek a leírásban Emma videóját és Insta fiókját, mert annyi Emma van fent Instán, mint zacskóban a tarhonya...
o0Atish0o
o0Atish0o Évvel
Emma! Szeretnék veled járni! Csak nincs lábam. Akkor most hogyan tovább? :D:D:D
Nem a Tolvajkergetők
Influencer ellen ma már lehet kérni védőoltást, nem?
XT
XT Évvel
Azért itt van jópár tévedés, legalább egy jogászt megkérdezhettetek volna. Az a baj ezzel, hogy megnézik a követők, és utána erre fognak hivatkozni, hiába téves az info.
asd asd
asd asd 14 napja
ez a plázacica "nagyon okos". Elég csak ránézni.......
Buda Németh
Buda Németh Évvel
3:41 akkor hagyd meg a szakértőknek, semmi szükség rá, hogy ilyen talán lehet hogy esetleg helyes szabályozásokat ismertess, és ezt kövessék. Végignéztem a 10 perces videót, és nem lettem tájékozottabb, így is utána kell olvasnom. Ezt a tartalmat kár percnyi leírt anyagban ugyanúgy meg lehetett volna tenni, linkelve esetleg a kapcsolódó jogszabályokat.
Repülő TV Média
11,12,13 éveseknek szabad cigarettázni és alkoholt fogyasztani? mert néhány évfolyamtársam azt csinálja vagy csinálta egy kisboltba vesznek cigarettát és alkoholt egy osztálytársam pedig minden héten a szülei vesznek neki sört. Egy évfolyamtársam pedig füvezni és drogozni szeretne
Mert ezt Akarom
Kérlek nézzetek utána a törvényeknek pontosabban, már az elsővel tévedtetek.
Pig Guinea
Pig Guinea Évvel
A vadász étcsokoládés szelet tölteléke 12%-os alkoholtartalmú. Akkor most gondolkozz el azon, hogy valóban 1,2% alkoholtartalmú italról szól a helyi rendelet vagy alkohol tartalmú fogyasztási cikkről! Mert nem mindegy. Mondom: helyi rendelet szabályozhatja csak és a rendőrnek kell bizonyítania, hogy tettenérés történt nem pedig szállítottad azt a kezedben. Például, ha vérvizsgálat nem mutatja ki, akkor te azt nem fogyasztottad de a vérvizsgálat azt sem mutatja ki, hogy hol fogyasztottad. Kb lehetetlen ilyen miatt valakit megbűntetni ha egyéb szabálysértést nem követ el. Sőt még csak nem is szabálysértés hanem egy enyhébb vétség. Ha nem ismeri be, akkor biza bizonyíthatatlan, hogy akkor vagy utána fogyasztotta. Szerinted miért védekezett a drogos gázoló azzal, hogy utana fogyasztott kábítószert? Mert lehetetlen így már bizonyítani, hogy befolyásoltság alatt vezetett, ergó kisebb súlyú a bűncselekménye. A jog ilyen. Amit a törvény előír azt csak akkor valósítod meg, ha bizonyítható is és életszerűen arra irányultan alkalmazni is lehet.
Pig Guinea
Pig Guinea Évvel
Közterületen nem tilos alkoholt fogyasztani! Kb 10 éve nincs hatályban egységes tiltás és a sok szabadtéri rendezvény miatt nem is helyezték újra hatályba. Egyébként kormány döntés hiányában csak helyileg szabályozható, tehát csak az önkormányzat tilthatja az adott önkormányzati hatáskörben. pl. Pécsen helyi rendelet, tehát 30.000ft szabálysértési bírság simán kiszabható, miközben ha kilépsz a város végét jelző táblán túlra már nem bírságolhatnak :D De sok más városban sincs helyi rendelkezés róla. Szegeden 7 éven át nem volt helyi rendelet ennek ellenére próbált bírságolni rendőr majd olyan kicsi lett a nagy arca, mikor rendelet híján a bíróság visszadobta az ügyet, hogy nem látszott a szeme :D Persze azóta már helyi rendelettel tiltják, de ami nem közterület az magánterület és bizony sok közterület a bérlője miatt már magánterület szóval kb az arcába is büföghetsz és nem tehet semmit. Egyszerűen ismerni kell a helyi szabályozást és nem hagyni, hogy mindenféle orbáni csicskadroid lemosson jogban. Rendőr például nem mehet csak úgy oda hozzád, hogy igazoltasson, ha erre semmilyen oka nincs. Általános ellenőrzést vagy közbiztonsági ellenőrzést nem ismer a jog. Az alapos indok nélküli igazoltatás pedig a rendőr állásába kerül az esetek 99%-ában.
schumi940711
schumi940711 Évvel
A város végét jelző tábla után nem azért nem tilos, mert van vagy nincs törvény. Ha erdőben ittál, vagy akár a hatosúton, de külterületen, ott sose b@szott meg a rendőr mégakkorse ha látott. Bent van közterület, kint csaksimán állami terület oszt jólvan, az utóbbi helyen csak röhög a fakabát ha leállsz az út szélére pisilni (feltéve persze, hogy a közlekedési szabályok szerint szabályos a leállás), míg belterületen utcán vizelni nyilván se 10 éve nem lehetett, se ma nem lehet
Pig Guinea
Pig Guinea Évvel
Azzal, hogy megemlítettél néhány bevásárlóközpontot név szerint eleve megszegted a youtube éppen érvényes szerződési feltételeit, hiszen nem tüntetted fel egyértelműen, hogy reklám! Ha nem az, akkor még a nevüket sem mondhattad volna ki! És a legszebb a jogban, hogy emiatt a két név mögött álló cégcsoport simán perelhetne, persze nem fog, mert hülye gyerekekkel nem foglalkozik.
Pig Guinea
Pig Guinea Évvel
Oktatási és egészségügyi intézményekben is készíthetsz magadról felvételt ha az rendelést, ellátást vagy oktatást nem zavar. Mást nem filmezhetsz, illetve egészségügyi létesítmény területén még a beleegyezésével sem. Hogy miért azt itt túl bonyolult lenne kifejteni. kb. azért amiért egy fogvatartottat sem filmezhetsz csak ha már büntetését tölti és az intézmény fenntartója úgy ítéli meg, hogy a felvétel amihez ő is hozzájárult az engedhető mert vagy közérdekű vagy őt nem fosztották meg azon jogaitól, hogy ez lehetséges lenne. Oktatási intézményben tanrendet, magát az oktatás módját nem rögzítheted. Kivéve ha mondjuk bűncselekmény történik. pl: megkéselnek egy tanárt, megvernek valakit vagy megaláznak stb.... Mindig vannak mentő tényezők. Mindig az adott helyzettől függ, hogy valami szimplán szabálysértés vagy a felvétel készítése az vagy esetleg annak ellenére, hogy a felvétel készítése szabálysértő más szabálysértés dokumentációjára hivatott. Nem lehet konkrét példa nélkül valamiről kijelenteni, hogy az önmagában szabályt sért. 40 aktív médiajogászkodás után sem! Szóval ezt a témát hagyjátok meg olyanoknak, akik nem csak beszélni tudnak helyesen, de legalább két doktorival rendelkeznek!
Pig Guinea
Pig Guinea Évvel
Bevásárló központban vagy éppen egy ruhaboltban kirakhatod ugyan a felvétel készítését tiltó figyelmeztetést, de a törvény azt írja elő, hogy neked kell figyelmeztetned a belépőt, ha ott kamera működik! Ha magát fotózza az ellen semmit nem tehetsz, mert magáról ott és olyan felvételt készít ahol és amilyet akar. Nem tilthatod. Ez alól néhány kivétel van. Katonai létesítmény, kormányépület és annak ügyfélfogadó része, büntetés végrehajtási intézmény és bírósági épületek. Tehát semmilyen szabályt nem sértesz azzal, ha ezeken kívül magadat valahol fotózod, ha más nem látszik rajta, sem termék sem az épület nem felismerhető. A multiknál csak akkor fog odalépni hozzád valaki, ha láthatóan vásárlókat, terméket vagy berendezést fotózol. Más tészta, ha valaki forgatási helyszínként használja, vagyis folyamatosan stream-el, mert az nyilvánvalóan már nem szimpla felvételkészítés. Egyébként engedély még ilyen esetben is kérhető sőt ha valaki képben van akkor az ilyen felvételhez olyan üzletet választ amely béreli a helyet, így elég a tulajdonos engedélye, miközben a bérlő már előkészítési szakaszban is inkább visszalép. Például híradósok rendszeresen alkalmazzák, mikor egy cég em járul hozzá belső felvételekhez, de azért jó lenne az is. Aztán kiadják, hogy rejtett kamerával készült.... hát hogyne :D fenéket. Nagyon el vagytok tévedve, hogy magyarországon hogyan is készülnek akár TV-ben is bemutatott felvételek :D 99%-a amit látsz szimpla hazugság. 1% beállított felvétellel :D
Pig Guinea
Pig Guinea Évvel
Sosem a személyek száma a döntő, hanem a felvétel jellege! Lehet akár egy személy is a felvételen, ha az egy koncert, ami nyilvános rendezvénynek tekinthető. A rendezvényszervezőnek ilyenkor kötelessége feltüntetnie a jegyen, hogy a rendezvényen felvétel készülhet. Olyan nyilvános rendezvényen ami a helyszínből adódóan(pl: közterület) bárki besétálhat, ilyen figyelmeztetést sehol nem kell elhelyezni. Azzal még semmilyen szabályt nem szegsz, hogy valaki a háttérben túrja az orrát te meg nem takartad ki. Megkereshet, hogy a videót töröld, az arcát takard ki, ennek eleget kell tenned, de önmagában az, hogy ő besétált a képbe vagy éppen a háttérben jelen volt még semmilyen szabályt nem szegtél. A személyiségi jogok nem csak úgy vannak, azt gyakorolni kell. Vagyis, ha ő nem problémázik rajta akkor nincs mit védeni. A magyar jog a nagy nyilvánosság kapcsán(internet) a képmással való visszaélést hivatott büntetni, de az is csak akkor valósul meg, ha célzottan az illető lejáratása a cél. Például közérdekű felhívásnál nem vehető figyelembe az alany képmásával önállóan rendelkezésének joga. Lásd: körözés, eltűnt személy vagy ha az illető cselekménye kifejezetten közösségromboló, a törvény büntetni rendeli vagyha a cselekménye megbotránkoztató esetleg törvénysértő. Az utóbbinál a bűncselekmény egyértelműen felülírja a jogait, a szabálysértés pedig az eljárási szakasz előtt. Bírósági szakaszban már megilleti az, hogy gyakorolja a jogait. Az amit te itt körül akarsz járni, tömény ostobaság. Kb. 4 órán keresztül lehetne beszélni arról, hogy hol és milyen esetben nem vehető figyelemben a személyiségi jogok összessége vagy éppen melyik az ami egyébként nem hatályos itthon!
Pig Guinea
Pig Guinea Évvel
3:01 Találd ki, hogy kinek és mit sérti.... Ha egy kicsit is tisztában lennél a képmással való visszaélés fogalmával, akkor nem mondanál akkora baromságot, hogy bárkinek is sérül bármije, ha a háttérben elsétál. Szerinted egy hírműsor mikor vágóképeket vesz fel közterületen, mindenkitől engedélyt kér aki a felvételen feltűnik? :D Nem. Ahogyan egy ingatlan tulajdonosától sem kér engedélyt, ha az épület a felvételen látszik. Németországban például ez tilos, de itthon csak az egyedi azonosítást kell eltüntetni, házszám nem látszódhat, ha konkrétan az épületről van szó. Ha csak látványelem akkor akár személy is feltűnhet a beleegyezése nélkül. Kivéve, ha nem fejezi ki azon akaratát még ott, hogy ő ne szerepeljen rajta. A magyar jog ismeri a hallgatólagos beleegyezés fogalmát, mikor az alany tudja mi történik és láthatóan ez ellen nem tiltakozik. Azt sem ártana tisztázni, hogy mi szabály és mi törvény. Amiket felsorolsz azok szabályok. A törvényalkotás egy teljesen más rendszer. Ha majd 40 évet lehúzol jogi részen a médiában, talán nem hordasz össze ennyi ostobaságot. Addigra talán megtanulsz beszélni...
popopapi
popopapi Évvel
Valamiből kell a pénz nekik is..
Gábor Perényi
nem 5, 3 ember már tömegnek számít :)
Vilmos János Papp
Ha egy puma póló van rajtam akkor ki kell takarni a markát ?
KP KP
KP KP Évvel
@Vilmos János Papp Úr isten ,a te neved az is lehetne hogy vérkomcsi aki szerelmes az MSZP be.Te ostoba ember ha egy üzletben szeretnél forgatni mert vlogger vagy és ezt nem titokban csinálod akkor nem hogy lefizetned nem kell a tulajt hanem általában még ő fog neked ajándékokat adni hogy ingyen reklámozod az üzletét. Tudod hányszázezerbe kerül egy reklám ?? Idióta még a te segged fogja kinyalni az üzlet ha szépeket mondasz róla. Milyen szegénység te bolond , nem is éltél gyúrcsány alatt különben nem beszélnél hülyeségeket. Lemerem fogadni hogy ilyen huszonéves kis kretén lehetsz egy komcsi családban aki nulla huszonnégyben azt hallgatta hogy rohadt orbán ,bezzeg az komunisták idejében de jó volt. Ja egyet mondjál már ami jobb , olcsóbb volt a gyúrcsány alatt! Lakhatás, étkezés, iskola, egészségügy , csak egyet mondjál de vezesd is le forrásokkal számokkal alátámasztva hogy az olcsóbb volt az átlag embereknek.
Vilmos János Papp
Pig Guinea Fideszes a médiafelületet,a legfőbb ügyészség (Polt Péter),ezeknek politikailag függetlennek kellene lenniük ,dehát ez Orbán Magyarországa ,Orbánisztán! Itt szegénység van és korrupció ,így a boltost is simán meg tudom venni
Vilmos János Papp
Pig Guinea Szerintem ez a válasz rohadtul nem ahhoz kapcsolódik amit írtam ,vagy csak félreértetted.Ez a Fidesz-módszer(megvesztegetés)Ha közfeladatot ellátó /hivatalos személy ellen követem el lesznek jogi következményei ,de ha egy simaember ellen követem el, pl.:bolti eladó a műszaki üzletben semmilyen következménye nem lesz ,akkor sem ha övé a bolt és akkor sem ha alkalmazott.Az EU 2.legkorruptabb országa vagyunk .Ez Orbán Magyarországa
Pig Guinea
Pig Guinea Évvel
@Szecso Video Nem a márkatulajdonos hanem a médiafelügyelet fog neked postázni egy értesítést, hogy feljelentést tett majd kapsz egy bírósági idézést és lesz pár napod, hogy besétálva a rendőrségre elismerd és kérd, hogy tárgyalás nélkül rendezzék, akkor olcsóbb. Ez így működik. Az, hogy téged még nem találtak meg nem jelenti, hogy nem fognak. Sosem a márkatulajdonos fog feljelentést tenni hanem a médiafelügyelet. Tartalomszolgáltatónak minősülsz, amint tartalmat gyártasz. A megítélésed ugyanaz, mint mondjuk egy tv csatornának :D Egyébként kivédhető azzal, hogy fizetett tartalomként jelölöd meg aztán várod, hogy mikor száll rád a NAV, mert ők azért sokkal lassabbak, pár évig csak leveleznek. A médiafelügyelet hatóság, ők önállóan is oszthatnak büntetést a márkatulajdonos tudta nélkül is. Például akkor is ha nem jelölted meg a 12 éves korhatárt, miközben a tartalom már átlépi azt :D És majd ők eldöntik, hogy az mennyinek sorolható be. Vagy úgy jársz mint az egyszeri videós aki szúrta a szemét egy politikusnak majd megkérte a felügyelet, hogy vagy törölje a videóit és a csatornát vagy törölje azt az egy videót és 300.000ft-ot perkáljon le ellenkező esetben másfélmilliós követeléssel indítanak bírósági pert :D
Vilmos János Papp
Szecso Video Ha egy boltban ki van rakva hogy fényképezni /videózni tilos,nem biztos hogy tilos!Ha adok a boltosnak 30.000 forintot már megengedi,de lehet hogy 10.000 forintra is igent mond!Ha van felettese akkor neki is adok egy kis zsozsót,ő is meg fogja engedni!Így működik ez a világ mindenkit meg lehet venni,kit olcsóbban kit drágábban ,de meg lehet venni!Mindenhol a világon ,főleg itt Orbán Magyarországán ahol elképesztő korrupció és szegénység van!Gyurcsány alatt nem volt ilyen!
Vilmos János Papp
A DK (Demokratikus Koalíció) aláírást gyűjt a honlapján hogy töröljék el a 13-as cikkelyt! Ha boltban(ruhabolt,műszaki bolt) forgatást akarok és ki van rakva hogy nem lehet fényképezni és Videózni ha adok a boltosnak 30.000 forintot már megengedi,mert ebben a világban mindenkit meg lehet venni,szegénység van !
FM Channel
FM Channel Évvel
Isten éltessen sokáig Szecsó! :D
GO Life
GO Life Évvel
Ha nem vagyok 18 és egy bárba iszok v dohányzok akkor engem vagy a helyet büntetik ?
AnonymGeri
AnonymGeri Évvel
Ja és ki is szolgálnak
Error
Error Évvel
Magyarországon: 9-ig tartózkodhat nagykorú hozzátartozóval az adott üzletben, a 18 év alatti. Ha szeszes itallal Téged, kiszolgálnak, akkor a helyet büntetik meg. Ha nem téged szolgálnak ki, hanem egy nagykorút, és az adja oda neked a piát, akkor sem az üzletet, sem pedig a pultost nem vonhatják felelősség alá, kivéve ha atom részeg vagy, és kár keletkezik benned, vagy egyéb rendőrségi ügybe keveredsz, akkor elővehetik, hogy ugyan már miért szolgált ki egy olyan embert, aki neked vesz piát. Dohányozni, nem dohányozhatsz, sem te, sem felnőttek. Ebben az esetben mindenképp te, vagy épp azok akik felelősek érted (szülő stb) basztok rá, nem a kocsma. Sőt, a kocsma pároslábbal rúg ki a helyről. Na már most külföldön természetesen nem ugyan úgy van, ahogy itt. De valószínűsítem, hogy ha neked eladnak valamit, akár dohány, akár szeszes ital, akkor ők basznak rá, de ha nem neked adják, mègis fogyasztod, akkor is elővehetik őket, de azok fognak rábaszni, akik megveszik neked. Szóval egy a lényeg, bármelyik felnőtt rábaszik, akár eladó, akár vásárló/fogyasztó, aki cigiztet és itat egy gyereket. Bár tegyük hozzá, a pultoshoz mennek a rendőrök előbb kekeckedni, hogy kiszolgált e, na ez a pont ahol megutáltatod magad, és vissza ne menj abba a kocsmába mert elküldenek onnantól a halál faszára, de úgyis mossák kezeiket, hogy nem látták hogy ki itatott stb stb, majd megfognak a rendőrök; bebasznak a rendőrautóba, hazavisznek, apád anyád elpicsáz érte, majd napok múlva megy egy csekk a fuvarért, azt jónapot. Inkább üljetek össze haverokkal valahol sörözni meg házibulizni, ne szegény vendéglátósoknak akarjatok mégtöbb felelősséget a nyakukba varrni, épp elég egy kocsmányi részeg emberre odafigyelni. Had ne kelljen már gyerekekre is.
Gábor Papp
Gábor Papp Évvel
@GO Life szerintem nem nagyon foglalkoznának veled a zsaruk
GO Life
GO Life Évvel
@Gábor Papp 17
GO Life
GO Life Évvel
@Szecso Video Jó mondjuk romániában élek szoval!😂
Bükfa Kristóf
Nem lesz több rendőrségi "bevetés" videó?
Levente Kormos
@Rino oda nem engednék xd
Rino
Rino Évvel
Szecso Video Szívesen vennénk - szerintem - ha pl. egy TEK-es elfogást le tudnál forgatni.
Szecso Video
Szecso Video Évvel
Reményeim szerint lesz, de biztosat meg sajnos nem tudok mondani..
Következő